علوم محیطی، جلد ۶، شماره ۳، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی سنجش مقدار روی در بافت های ماهی شهری معمولی صید شده درمناطق شمالی خلیج فارس
چکیده فارسی مقاله دراین تحقیق مقادیر روی موجود در بافت های کبد، عضله به عنوان مهمترین بافت خوراکی و پوست ماهی تجاری وابسته به کف ، با نام محلی شهری معمولی(Lethrinus nebulosus) تهیه شده از صیدگاه های بندرعباس و بندر لنگه در بازه زمانی پاییز 1386 تا بهار 1387 اندازه گیری شد. نمونه ها پس از آماده سازی و هضم بوسیله دستگاه مایکروویو با دستگاه جذب اتمی کوره ای THERMO مدل (FS 95 مورد انالیز قرار گرفتند. میانگین وزن ماهیان مورد مطالعه بر حسب گرم برابر با (3054- 308) 7/1320 و به ترتیب میانگین غلظت روی در بافت های کبد، عضله و پوست برابر با (856/0 – 039/0) 326/0 ، (265/0 – 041/0) 084/0 و (0508/0 – 0011/0 ) 0228/0 میکروگرم بر گرم وزن خشک بود. نتایج حاصل از تحلیل آماری نشان داد همبستگی مثبت بین وزن کبد و مقدار روی در کبد ( ug/g dw) وجود دارد (p< 0/05) تفاوت معنی داری بین مناطق از نظر مقدار روی موجود در پوست و نیز بین فصول از نظر مقدار روی در پوست و عضله وجود داشت(p< 0/05) . مقایسه میانگین غلظت روی موجود در این بافت ها با مقادیر ارائه شده در کشورهای دیگر سواحل خلیج فارس(قطر، عمان ، امارات متحده عربی ) نشان میدهد که مقدار روی کمتر از مقادیر گزارش شده دراین کشورهاست. بر اساس نتایج، غلظت های یافت شده در نمونه ها و مقادیر مجاز تعیین شده توسط مراجع جهانی، مقدار روی موجود دراین ماهیان تاثیر منفی بر سلامتی انسان ندارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله عناصر کم مقدار ، تجمع زیستی ، آلودگی ، کیفیت گوشت ماهی،

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مژده سعیدی |
دانشگاه شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید بهشتی (Shahid beheshti university)

بهروز ابطحی |
ﭘﮋوﻫﺸﮑﺪه اﮐﻮﻟﻮژی ﺧﻠﯿﺞ ﻓﺎرس و درﯾﺎی ﻋﻤﺎن

محمد صدیق مرتضوی | m s
ﭘﮋوﻫﺸﮑﺪه اﮐﻮﻟﻮژی ﺧﻠﯿﺞ ﻓﺎرس و درﯾﺎی ﻋﻤﺎن

ناصر آقاجری |
ﭘﮋوﻫﺸﮑﺪه اﮐﻮﻟﻮژی ﺧﻠﯿﺞ ﻓﺎرس و درﯾﺎی ﻋﻤﺎن

مهدی قدرتی شجاعی | ghodrati shojaei



نشانی اینترنتی http://envs.sbu.ac.ir/article/view/2347
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/964/article-964-455045.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده علوم پایه
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات