|
اقتصاد و الگو سازی ( اقتصاد سابق)، جلد ۴، شماره ۱، صفحات ۰-۰
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی اثر صادرات بر کارآیی فنی صنایع مواد غذایی و آشامیدنی ایران |
|
چکیده فارسی مقاله |
چکیده هدف اصلی این مطالعه، بررسی تأثیر صادرات بر کارآیی فنی 22 زیربخش صنعتی مواد غذایی و آشامیدنی در سطح کدهای چهار رقمی طی دوره 1388-1379 است. در این راستا، ابتدا کارآیی فنی زیربخشهای 22گانه صنعتی به روش تابع تولید مرز تصادفی تخمین زده شده و سپس مدل تحقیق با استفاده از رویکرد دادههای تابلویی پویا برآورد شده است. نتایج تحقیق نشان داد که متوسط کارآیی کل صنعت مواد غذایی و آشامیدنی طی دوره مورد مطالعه برابر با 62/0 است. همچنین نتایج برآورد مدل تحقیق حاکی از این است که متغیر صادرات و مخارج تحقیق و توسعه تأثیر مثبت و معنیداری بر کارآیی فنی زیربخشهای صنایع مواد غذایی و آشامیدنی اقتصاد ایران دارد. در مقابل، اثر سرمایه انسانی بر کارآیی فنی زیربخشهای صنایع مواد غذایی و آشامیدنی منفی و معنیدار بوده است. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
|
|
چکیده انگلیسی مقاله |
|
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
علیرضا کازرونی | دانشجوی دکتری اقتصاد دانشگاه تبریز سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
حسن عبدی | استادیار دانشگاه ارومیه سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
خلیل جهانگیری |
|
|
نشانی اینترنتی |
http://ecomj.sbu.ac.ir/article/view/4661 |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/597/article-597-442760.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
مقالات |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|