اقتصاد و الگو سازی ( اقتصاد سابق)، جلد ۴، شماره ۱، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی بررسی اثر صادرات بر کارآیی فنی صنایع مواد غذایی و آشامیدنی ایران
چکیده فارسی مقاله چکیده هدف اصلی این مطالعه، بررسی تأثیر صادرات بر کارآیی فنی 22 زیربخش صنعتی مواد غذایی و آشامیدنی در سطح کدهای چهار رقمی طی دوره 1388-1379 است. در این راستا، ابتدا کارآیی فنی زیربخش­های 22گانه صنعتی به روش تابع تولید مرز تصادفی تخمین زده شده و سپس مدل تحقیق با استفاده از رویکرد داده­های تابلویی پویا برآورد شده است. نتایج تحقیق نشان داد که متوسط کارآیی کل صنعت مواد غذایی و آشامیدنی طی دوره مورد مطالعه برابر با 62/0 است. همچنین نتایج برآورد مدل تحقیق حاکی از این است که متغیر صادرات و مخارج تحقیق و توسعه تأثیر مثبت و معنی­داری بر کارآیی فنی زیربخش­های صنایع مواد غذایی و آشامیدنی اقتصاد ایران دارد. در مقابل، اثر سرمایه انسانی بر کارآیی فنی زیربخش­های صنایع مواد غذایی و آشامیدنی منفی و معنی­دار بوده است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله علیرضا کازرونی |
دانشجوی دکتری اقتصاد دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

حسن عبدی |
استادیار دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

خلیل جهانگیری |



نشانی اینترنتی http://ecomj.sbu.ac.ir/article/view/4661
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/597/article-597-442760.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مقالات
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات