علوم محیطی، جلد ۱۲، شماره ۴، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی بررسی آلودگی آب، خاک و گندم منطقه بیجار به آرسنیک
چکیده فارسی مقاله آرسنیک یک آلاینده محیطی است و می‌توان از طریق آب و خاک آلوده به گیاهان منتقل شود. بر این اساس گیاهان (به‌ویژه غلات) یکی از راه‌های ورود آرسنیک به زنجیره‌غذایی انسان محسوب می‌شوند. در این مطالعه انتقال آرسنیک به محصولات کشاورزی و ریسک انتقال آن به انسان در آب‌های سطحی، خاک و گندم ناحیه آلوده به آرسنیک بیجار مورد بررسی قرار گرفت. غلظت آرسنیک آب 52/0 تا 64/484 میکرو­گرم بر لیتر و غلظت آرسنیک خاک 2/138 تا 2/1775 میلی‌گرم بر کیلو­گرم بود. هم‌چنین برخی از متغیرهای فیزیکی و شیمیایی آب و خاک که بر روی آلودگی آرسنیک مؤثر است اندازه‌گیری شدند. غلظت آرسنیک بخش هوایی نمونه‌های گندم 79/1 تا 58/30 و غلظت آرسنیک دانه‌های گندم 003/0 تا 08/0 میلی‌گرم بر کیلوگرم بود. بر پایه این نتایج، غلظت آرسنیک در آب و خاک رابطه معنی‌داری را نشان داد اما همبستگی غلظت آرسنیک خاک با مقدار تجمع آن در گندم معنی­دار نبود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله ناصر کریمی | naser karimi
دانشگاه رازی، کرمانشاه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه رازی (Razi university)

محمد پرمهر | mohammad pormehr
دانشگاه رازی، کرمانشاه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه رازی (Razi university)

حمیدرضا قاسم پور | hamidreza ghasem pour
دانشگاه رازی، کرمانشاه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه رازی (Razi university)


نشانی اینترنتی http://scj.sbu.ac.ir/index.php/EnvironmentalScience/article/view/6724
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/964/article-964-380471.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده علوم پایه
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات