علوم محیطی، جلد ۱۳، شماره ۱، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی برآورد تمایل به پرداخت مصرف‌کنندگان برای برنج ارگانیک در خانوارهای شهری استان گیلان
چکیده فارسی مقاله نگرانی‌های ناشی از باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی، سبب توجه به کشاورزی ارگانیک در بسیاری از کشورهای دنیا شده است. در کشاورزی ارگانیک استفاده از نهاده‌های شیمیایی، مانند کودها و سموم شیمیایی، آفت‌کش‌ها و گیاهان اصلاح شده ژنتیکی جایگاهی ندارد و موجب تقویت و توسعه سلامت اکوسیستم‌های زیستی و فعالیت بیولوژیکی خاک می‌شود. هدف پژوهش حاضر بررسی تمایل به پرداخت خانوارهای شهری برای برنج ارگانیک با به کارگیری رهیافت ارزش‎گذاری می‎باشد. برای اندازه‌گیری میزان تمایل به پرداخت افراد برای خرید این محصول در شهرستان رشت، از 294 پرسش‎نامه به روش انتخاب دوتایی دوگانه و مدل لاجیت استفاده شد و بر اساس روش حداکثر درست نمایی، پارامترهای الگو برآورد شدند. از میان متغیرهای مورد مطالعه، متغیر درآمد و سطح تحصیلات، اثر مثبت و معنی‎داری بر میزان تمایل به پرداخت برای خرید برنج ارگانیک داشتند. متوسط تمایل به پرداخت افراد برای خرید هر کیلوگرم برنج ارگانیک معادل 75800 ریال می‎باشد که این رقم 24/8 درصد بیشتر از برنج هاشمی معمولی است. به عبارت دیگر، قیمت ضمنی ویژگی ارگانیک بودن برنج هاشمی از دیدگاه مصرف کننده به ازای هر کیلوگرم حدود 5800 ریال می‎باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تمایل به پرداخت، برنج ارگانیک، خانوار شهری، استان گیلان،

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمد کاوسی کلاشمی | mohammad kavosi kalashami
دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)

مرتضی حیدری شلمانی | morteza heidari shalmani
دانشگاه آزاد اسلامی

محمدرضا نظری | mohammad reza nazari
دانشگاه شهید بهشتی


نشانی اینترنتی http://scj.sbu.ac.ir/index.php/EnvironmentalScience/article/view/8187
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/964/article-964-380467.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده علوم پایه
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات