|
اقتصاد و الگو سازی ( اقتصاد سابق)، جلد ۱، شماره ۴، صفحات ۰-۰
|
|
|
عنوان فارسی |
مزیت سنجی اقتصاد ایران در صنعت و کشاوزری با استفاده از شاخص های مختلف |
|
چکیده فارسی مقاله |
محدود بودن منابع و امکانات، لزوم اولویت بندی تخصیص آنها را ایجاب می کند . با توجه به اینکه دو بخش مولد اقتصاد یعنی بخش صنعت و بخش کشاورزی در جذب منابع محدود موجود برای تولید در رقابت هستند این پرسش پیش می آید که با وجود محدودیت بودجه در هر برنامۀ توسعه، کدامیک از این دو بخش با توجه به ویژگی های خاص هر بخش و قابلیت هایی که هرکد ام دارند در تخصیص این منابع محدود سرمایه گذاری دارای اولویت هستند؟ در این مقاله برای نخستین بار با هماهنگ سازی دو طبقه بندی ISIC و HS به طور همزمان از شاخص های جدول داده- ستانده و شاخص های مزیت سنجی استفاده و سعی شده با به کارگیری روش تلفیقی تحلیل عاملی و تحلیل تاکسونومی عددی به پرسش فوق پاسخ داده شود. نتایج بررسی ها نشان می دهد که بخش کشاورزی و زیربخش مواد غذایی و آشامیدنی در اولویت قرار دارند. طبقه بندی C02 ,B22 ,A1 :JEL |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
|
|
چکیده انگلیسی مقاله |
|
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
محمدحسین پورکاظمی | mohammad hossein pourkazemi عضو هیأت علمی دانشکده علوم اقتصادی و سیاسی دانشگاه شهید بهشتی سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید بهشتی (Shahid beheshti university)
حسین صمصامی | hossein samsami عضو هیأت علمی دانشکده علوم اقتصادی و سیاسی دانشگاه شهید بهشتی سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید بهشتی (Shahid beheshti university)
ثوره افتخارزاده | thoureh eftekharzadeh کارشناس ارشد برنامه ریزی سیستم های اقتصادی
|
|
نشانی اینترنتی |
http://scj.sbu.ac.ir/index.php/Economicsandmodeling/article/view/2738 |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/597/article-597-379243.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
علمی - پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|